Fiske och trolling

Fiske och trolling.

Fiske och trolling är mycket populärt, men man måste förstås sära lite på begreppen för att lättar förstå vad som är vad. Fiske är i första hand simpelt fiska, det vill säga att man har ett fiskespö och använder sig antingen av en båt för att ta sig ut på vatten eller att man står vid en sjö vid fots och på så vis försöker fånga fisk med ett fiskespö. Det förstnämnda är mer av en underhållning eller avslappning, även om man förstås kan fånga en potentiell middag även på det sätter. Trolling är fortfarande fiske, men det är ett lite mer avancerat sätt som markant ökar chanserna till att fånga fisk genom att man helt enkelt använder sig av mer fiskespön.

Varför fler spön?
Ett stort missförstånd med trolling är att man använder fler spön för att fånga mer fisk. Visst kan turen ibland inträffa där man lyckas fånga en extra fisk på spöet, men här handlar det egentligen om placeringen utav spöna längs båten när man ska fiska via trolling – man placerar ut spöna i en nästan tredimensionell form för att breda ut sig så mycket som möjligt. Vidare så är inte alla spön heller på samma djup utan man varierar gärna djupet för att ytterligare öka sina chanser till fångst.

Även om trolling kan verka något automatiserat så är det inte alls så lätt som det verkar. Det krävs kunskap och det krävs en hel del utrustning för att på ett effektivt sätt fånga fisk med hjälp av trolling. För att fiska med trollingmetoden så måste man naturligtvis också ha en båt till hands för att nå så pass långt ut på havet så att det ska bli värt kostnaden som infinner sig när man ska fiska via trolling.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *