Fiske på västkusten

Bra fiske på västkusten!Att fiska ute på västkusten är minst sagt populärt bland svenskarna, men många vet tyvärr inte om vilka regler som gäller när man ska fiska ute på västkusten vilket naturligtvis kan leda till problem för den som bryter mot reglerna men främst för ekosystemet och fiskarna i havet. Världen är full av exempel av hur pass förstörda hav kan bli av nedskräpning, felaktigt fiske och överfiske så det säger sig självt hur pass viktigt det ändå är att man följer reglerna – även ute på vår västkust.

Alla svenska medborgare får fiska ute på västkusten och detta gäller även utländska medborgare som har ett stadigt, permanent boende i Sverige. Utländska medborgare utan detta får fiska, men endast med hjälp av handredskap. Naturligtvis så gäller andra, mer speciella regler kan appliceras på till exempel reservat och vattendrag. I dessa fall så kräver det att man tar kontakt med den ansvarige för just denna plats.

Är du först ute på en fiskeplats? Då har du företräde att fiska där så länge som du vill, men du får inte i onödan hålla fiskeområdet ockuperat. Efter avslutat fiske så måste man ta med sig all utrustning man tog med sig dit och ingenting såsom ankare eller någonting annat får lämnas kvar. Den fiskeutrustning man använder sig av vid fisket är endast begränsad till just fiskeutrustning, med andra ord så får inte sprängämnen, dödande ämnen, elektricitet eller skjutvapen användas vid fisket.

Till sist men inte minst – se till att respektera andra fiskare och försök att hålla områden fria från mänskliga avtryck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *